Speaker

Zhongmin QIAN, Professor of Mathematics, University of Oxford, and Official Fellow at Exeter College, Oxford

Time

2017.04.19 16:15-17:30

Venu

601 Pao Yue-Kong Library

Bio

September 1979- July 1982 (3 years) Undergraduate study, Huzhou Teacher’s College, China
September 1985- July 1989: Graduate study in Mathematics, East China Normal University, Shanghai China
Ph. D. degree in Mathematics, offered in 1990, by East China Normal University, Shanghai, China
April 2004, Habilitation. Universite Paul-Sabatier, Toulouse, titled “Contributions to analysis, geometry and stochastic analysis”.
I am interested in stochastic analysis: diffusion processes, rough path analysis, backward stochastic differential equations and stochastic (partial) differential equations. I am also interested in the Ricci curvature and related partial differential equations, and its applications in the general theory of relativity, quantum fields etc..

关于ZY-INS沙龙

时间:
每周三下午
地点:
致远学院601报告厅(包玉刚图书馆6楼)
形式:
主题演讲+自由交流,提供美味点心与茶水

致远学院作为我校基础学科拔尖学生培养试验基地,旨在培养引领未来的科技领袖,目前已有数学、物理、生命科学、计算机科学、化学、生物医学及工科500余名学生;自然科学研究院作为我校基础研究的交叉创新平台,旨在根本性提升交大的基础研究水平,目前已从海外引进30余名学者。两院共享位于思源湖畔的风景如画的物理空间,自然科学研究院的学者也已经成为致远学院创新型和国际化人才培养有力的师资来源。

ZY-INS沙龙将提供精美的点心、咖啡与茶水,为两院师生之间的交流提供一个轻松活泼的平台。沙龙将邀请学者做有关科技、人文、艺术等方面的内容新颖的主题演讲。

欢迎致远学院和自然科学研究院师生参加!